1. Vyrazte na brunch
Jak jinak začít sváteční náladu, než pořádným jídlem? A kam zajít?
Bistro 8
Legendární letenské Bistro 8 založené v roce 2012 se v průběhu let stalo vyhlášené domácí voňavou kuchyní Ivy Jakešové a zapojením do komunitního městského života. Pověstným místem, kde denně voní štrůdl a pražená káva, se však stává i Bistro 8 Vinohrady v Ondříčkově ulici.
?taken-by=bistro_8_letnaNově najdete v sezonním menu například sendviče s humusem a zeleninou, sladké i slané snídaně jsou už dostupné po celý den. Novinkou mezi snacky k vínu je nori temura s batátovými hranolky nebo vepřové rilettes či španělská omeleta. Pochutnat si můžete i bramborové zelné rosti s kachním masem nebo Buddha misce se slunečnicovými tahini.
La Loca
Menu plné jarních chutí si připravil na Velikonoce v pražské restauraci La Loca šéfkuchař Radim Gerlich. Najdete v něm vše, co si od Velikonoc můžete přát – jarní chřestový salát, kuřátko, kopřivovou nádivku s medvědím česnekem a špenátovým salátem, jehně a dezert v podobě čokoládového fondantu.
?taken-by=lalocapragueLa Loca se nachází v budově Hotelu Mosaic House a na jaře 2017 otevřela po rekonstrukci se zcela novým jídelním konceptem Together Tastes Better, tedy něco jako Spolu nám chutná víc, což je i motto celé restaurace. A jídlo si tu opravdu užijete!
Mlýnec
Netradiční Velikonoční menu představuje znovu otevřená restaurace Mlýnec u pražského Karlova mostu. I když v nabídce je jako hlavní jídlo i oblíbené jehněčí, tentokrát ovšem s medvědím a černým česnekem, pšenicí a řepou, menu kraluje sumec pečený na másle, s bramborovým risottem, sezónními houbami, řeřichou a ředkvičkami. Ani předkrm není zcela typický, tým šéfkuchaře Marka Šády v něm zkombinoval vepřovou paštiku a foie gras s růžičkovou kapustou, pečenou cibulí a bulgurem. A jako dezert připravil zapečený mazanec s rumem, hruškami a rozinkami. Už máte chuť?
?taken-by=mlynec_restaurant