Za krásný a zářivý úsměv nemusíte utrácet jmění. I v kuchyni najdete pomocníky, kteří vám ulehčí cestu k bílým perličkám.
Křupavé zeleniny
Poklady jako je mrkev, okurky, celer nebo brokolice jsou vynikající možností pro přirozené bělení zubů. Vzhledem k jejich drsnému povrchu tato zelenina pracuje jako malé zubní kartáčky a díky svým přírodním abrazivním vlastnostem vám křupavá zelenina seškrábe zbytky potravy a skvrny z povrchu zubů.
Jahody
Dalším velkým přírodním domácím lékem jsou jahody. Udělejte si pastu z rozmačkaných jahod a kousku jablka, které vám pomůže se zbavit zbarvení skloviny a opatrně si s ní vyčistěte zuby jemnými krouživými pohyby. Pro zvětšení efektu můžete přidat jedlou sodu, která zvýší účinnost. Jahody obsahují kyseliny, které by při častém čištění mohly podráždit dásně. Stačí to klidně jednou za týden.
Citronová šťáva
Citronová šťáva je jednou z nejoblíbenějších a nejčastěji používaných metod bělení zubů. ALe pozor. Nedoporučuje se stejně jako u jahod čistit si s citrónem zuby často. Dokonce je to doporučeno maximálně jednou za dva týdny. Obsahuje také kyseliny, které by vám mohly naleptat sklovinu. Kápnětw si jen pár kapek na kartáček a jemně vyčistěte zuby.