Tak si říkáme jaká je škoda, že jsme si tenhle zázrak oblíbili teprve nedávno. A i když ho jíme prakticky denně, snad na všechny způsoby, zatím nás ani trochu neomrzel!
ČTĚTE TAKÉ - 8 vědecky podložených důkazů, že avokádo je zázrak
Tenhle avokádový chlebíček si můžete dát ke snídani, na svačinu, nebo k večeři!
Potřebujete:
2 plátky dýňového chleba
1 zralé avokádo
50g čerstvého sýru (ovčí, kozí, to je na vás)
Hrst rukoly
Lžičku chia semínek
Na ozdobu:
Fíky
Jahody
Mátu
Postup:
Plátky chleba lehce pokapeme olivovým olejem a na pár minut strčíme do předem vyhřáté trouby a necháme pár minut, aby byly plátky lehce křupavé.
Rukolu omyjeme a nasekáme nadrobno. Sýr smícháme společně s rukolou a chia semínky. Avokádo zbavíme pecky a nakrájíme na plátky. Na plátky nakrájíme i další suroviny (fíky, jahody) - to už je na vás, co si budete chtít přidat.
Opečené toasty pomažeme sýrovou směsí, na kterou položíme plátky avokáda a ostatních dobrůtek.
Dobrou chuť!
Další inspiraci najdete TADY - INSPO: Jídlo, které vás bude hodně bavit! nebo přímo na Instagramu Taline Gabrielian, HIPPIE LANE.
A kdybyste náhodou neměli čas, tak v Bageterie Boulevard mají jarní gurmánské menu a jejich sedvič Verde Caprino stojí zato! Zdravé tuky zastupuje avokádo ve spojení se salátem, salsou verde, zeleným rajčetem a kozím sýrem Quader de Cavra. Všechny zelené ingredience jsou servírovány na rozpečeném dýňovém chlebu.