23. května 2017
 | 
Foto: @talinegabriel
K snídani, k obědu, k věčeři, avokádo nikdy neomrzí!

Tak si říkáme jaká je škoda, že jsme si tenhle zázrak oblíbili teprve nedávno. A i když ho jíme prakticky denně, snad na všechny způsoby, zatím nás ani trochu neomrzel!

ČTĚTE TAKÉ – 8 vědecky podložených důkazů, že avokádo je zázrak

Tenhle avokádový chlebíček si můžete dát ke snídani, na svačinu, nebo k večeři!

Potřebujete: 

2 plátky dýňového chleba
1 zralé avokádo
50g čerstvého sýru (ovčí, kozí, to je na vás)
Hrst rukoly
Lžičku chia semínek

Na ozdobu: 
Fíky
Jahody
Mátu

Postup: 

Plátky chleba lehce pokapeme olivovým olejem a na pár minut strčíme do předem vyhřáté trouby a necháme pár minut, aby byly plátky lehce křupavé.

Rukolu omyjeme a nasekáme nadrobno.  Sýr smícháme společně s rukolou a chia semínky. Avokádo zbavíme pecky a nakrájíme na plátky. Na plátky nakrájíme i další suroviny (fíky, jahody) – to už je na vás, co si budete chtít přidat.

Opečené toasty pomažeme sýrovou směsí, na kterou položíme plátky avokáda a ostatních dobrůtek.

Dobrou chuť!

Další inspiraci najdete TADY – INSPO: Jídlo, které vás bude hodně bavit!  nebo přímo na Instagramu Taline Gabrielian, HIPPIE LANE.

A kdybyste náhodou neměli čas, tak v Bageterie Boulevard mají jarní gurmánské menu a jejich sedvič Verde Caprino stojí zato! Zdravé tuky zastupuje avokádo ve spojení se salátem, salsou verde, zeleným rajčetem a kozím sýrem  Quader de Cavra. Všechny zelené ingredience jsou servírovány na rozpečeném dýňovém chlebu.