Chilli
V chilli papričkách, kterých existuje asi 3000 druhů a liší se právě stupněm pálivosti, je obsažená látka zvaná kapsaicin. Ta naše tělo zahřívá zevnitř i zvenku (když vás bolí záda, dojdete si do lékárny pro hřejivé náplasti, které obsahují právě kapsaicin) a způsobuje tak změny v organismu. Kromě toho, že podporuje spalování tuků, má taky pozitivní vliv na trávení a omezují chuť k jídlu! Hubnutí je prý pak až o 25 % účinnější. To už stojí za to zařadit do svého jídelníčku pálivá jídla, ne?
Skořice
Skořici máme většinou spojenou se sladkým, a proto byste jí asi moc netipovali na účinného bojovníka s tuky, ale je to tak! Skořice totiž stejně jako chilli papričky působí na tělesnou teplotu a dokáže tak rozproudit náš metabolismus. Při vyšší tělesné teplotě více pracuje naše tělo a rychleji tak vyplaví nežádoucí látky.