Kromě přípravků vhodných pro péči o pleť v zimním období, proměňte také složení potravin, které denně konzumujete. Zimní jídelníček by měl být bohatý na vitaminy a minerály prospívající naší pleti. Dopřejte si tedy dostatek ovoce a zeleniny, ryby, omezte sůl a sladké. Dodávejte pleti hlavně vitaminy A, B a C, dále esenciální mastné kyseliny, zinek a selen. Velmi důležitý je také pitný režim. Bez vody kůže vysychá a pak ztrácí schopnost plnit své funkce – ochrannou, vylučovací i estetickou.
A co tedy jíst?
Červená paprika: udržuje pokožku vláčnou a jemnou díky obsahu vitaminu C, brzdí proces stárnutí a díky obsaženým látkám chrání také proti UV záření.
Jahody: trápí vás vrásky? Pak s nimi zatočte pomocí jahod a dalších potravin, které obsahují vitamin C. Tento vitamin je totiž takový obránce pleti, protože bojuje proti volným radikálům, které pleť poškozují. Kromě toho se také postará o to, aby vaše pleť nebyla tak vysušená.
Salátová okurka: v kosmetice své využití najde zevnitř i zvenčí. Díky vitaminům C a B dodává pleti lesk a potřebnou výživu. Okurky skvěle hydratují a osvěžují.
Mango: díky kombinaci vitaminu A a C mango oživuje naši pleť a podporuje tvorbu nových buněk.
Ořechy, avokádo, rostlinné panenské oleje, tučné ryby: suchá pleť potřebuje zdravé tuky, které jí dodají potřebnou výživu po létě.
Mléčné produkty a tvaroh, dokonce i zmrzlina: citlivá pleť se sklonem k ekzémům a pleť přecitlivělá na slunce ocení konzumaci ochlazujících potravin.