31. ledna 2017
 | 
Foto: Shutterstock
Lehká, lahodná a táááááák dobrá! Zamiluje si jí každý!

POZOR! Máme pro vás důležité upozornění, než se pustíte do tvorby, upozorňujeme, že je čokoládová pěna velmi návyková! Už nikdy nebudete chtít jinou.

Suroviny na 6 porcí:
200g Kvalitní čokolády (hořká nebo sladká, je to na vás jakou máte nejraději)
100ml Smetany ke šlehání
2 Vejce
50g Cukru (doporučujeme třtinový, tolik nenaruší chuť čokolády)
Ovoce nebo skořici na ozdobu

Postup:
Rozdělíme si žloutky a bílky zvlášť. Rozpustíme čokoládu se šlehačkou na vodní lázni a přidáme žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh, cukr přidáváme pomalu, aby nám šlehačka nesedla. Tuhý sníh pak postupně smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Rozdělíme do mističek, ozdobíme ovocem nebo skořicí a dáme na 2-3 hodiny chladit, aby pěna ztuhla.

Dobrou chuť!