18. prosince 2016
 | 
Foto: cosmopolitan
O Vánocích je mlsání povoleno!

Ingredience

200 g čokolády na vaření
50 ml smetany na šlehání
50 g másla
50 g mandlových lupínků
20 g krystalového cukru

Pracovní postup

1. Madlové plátky opražíme pomalu dorůžova, přisypeme cukr a opatrně ho necháme rozpustit, aby se mandle nepřepálily.

2. Čokoládu se smetanou dáme do kovové misky a ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme. Pak misku vyjmeme a postupně přimícháme změklé máslo. Když je hmota hladká a máslo je spojené s čokoládou, přimícháme lehce rozdrcené mandle.

3. Hotovou hmotu necháme v chladu ztuhnout a potom z ní tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakaovém prášku.

Doba přípravy 40 minut.
Počet porcí/kusů 20