Co k tomu potřebujete?
1. Bílou čokoládu nakájenou na kousíčky.
2. Dvě žíce nesoleného, rozpuštěného másla.
3. Tři lžíce smetany.
4. Litr zmražených, rozdrcených borůvek (téměř na prášek).
5. 1 hrnečku práškového cukru.
Jak na to?
V malém kastrůlku podusíme smetanu se změklým, nesoleným máslem a mícháme, dokus se máslo i smetana zcela nerozpustí. Přidáme borvkový prášek a až bude vše smíchané, dáme stranou ze sporáku. Připravíme si další menší hrnec s vodou. V případě, že zvolíte bílou čokoládu ve vaničce, jen udělejte dirku v obalu a dejte volně na hladinu vody v hrnci. Pokud zvolíte čokoládu nakrájenou na kostičky, dejte ji do tzv. vodní lázně. Stačí čokoládu dát do nějaké misky a ponořit do hrnce, aby se čokoláda rozpustila. Pozor, nezahřívejte vodu nad 100 stupňů! Až bude čokoláda rozpuštěná a vlažná, jemně vmíchejte borůvkovou směs, kterou jste si připravili jako první (měla by mít stejnou teplotu jako čokoláda). Poté směs ochlaďte na pokojovou teplotu a přikryjte fólií. Nechte v lednici 2-3 hodiny a poté směs zamíchejte lžičkou, aby se na povrchu neusadil tuk. Poté opět zakryjte folií a dejte přes noc do lednice. Ráno tvarujte ze směsi kuličky a aby se těsto nelepilo na ruce a lépe se tvarovalo, poprašte si je práškovým cukrem.
A sladké pokušení je na světě!