4. listopadu 2016
 | 
Foto: Shutterstock
Plný vitamínů, ideální do podzimního počasí!

INGREDIENCE

4 pomeranče
200 g baby špenátu
1 velká červená cibule
30 g kapar
150 g černých oliv
4 lžíce vinného octa
6 lžic olivového oleje
4 lžíce medu
sůl a mletý černý pepř
plátky mandlí na posypání

POSTUP

1. Pomeranče oloupeme a jednotlivé měsíčky zbavíme jemných slupek tak, aby zbyla jen čistá dužina. Vykrájené kousky pomeranče vložíme do mísy.

2. Špenátové listy omyjeme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Pak ji společně s kapary, olivami a špenátem přidáme k pomerančům.

3. V jiné misce smícháme ocet, olej, med, sůl a pepř. Salát rozdělíme do misek a přelijeme připraveným dresinkem. Na závěr posypeme plátky mandlí. Hotový špenátový salát podáváme např. s bagetou.