3. listopadu 2016
 | 
Foto: Shutterstock.com
Hříšně dobré, že už nebudete chtít jiné!

INGREDIENCE

Na lívance:
150 g hladké mouky
3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
50 g krupicového cukru
2 vejce
230 g sýru ricotta
250 ml plnotučného mléka
slunečnicový olej na smažení
borůvky na ozdobu

Na krém:
250 g měkkého tvarohu
200 g 40% smetany ke šlehání
4 lžíce moučkového cukru
80 g borůvek 

POSTUP

1. Mouku prosijeme s kypřicím práškem a smícháme s cukrem. Bílky oddělíme od žloutků a ty prošleháme s ricottou i mlékem a vše zapracujeme do sypkých surovin. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a gumovou stěrkou opatrně promícháme s těstem. Lívanečky smažíme na nízkou teplotu, z každé strany asi 3 minuty.

2. Měkký tvaroh vyšleháme se smetanou a prosátým moučkovým cukrem do hladkého a pevného krému. Nakonec promícháme s lehce rozmačkanými borůvkami a podáváme s teplými, pocukrovanými lívanci. Ozdobit můžeme čerstvými borůvkami.