12. října 2016
 | 
Foto: Shutterstock
Dýňová sezóna je konečně tady!

INGREDIENCE

2000 g dýně hokaido
40 g másla
1200 ml kuřecího vývaru
25 g nastrouhaného parmazánu
3 lžíce smetany
1 chilli paprička
sůl a mletý černý pepř

POSTUP

1. Dýni oloupeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou dýni a zprudka ji za stálého míchání opečeme.

2. Opečenou dýni zalijeme vývarem, provaříme a vmícháme nastrouhaný parmazán. Zvolna vaříme ještě asi deset minut.

3. Polévku necháme mírně zchladnout, několik kousků dýně odložíme stranou a zbytek rozmixujeme na hladký krém.

4. Nakonec polévku zjemníme smetanou, vložíme zpět kousky dýně a můžeme přidat i nadrobno nakrájenou papričku. Povaříme, podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme podávat s opečenými krutonky z pečiva.