11. září 2016
 | 
Foto: Shutterstock
Nastává dýňová sezona! Vyzkoušejte třeba dýňový sorbet.

Suroviny:

350 g pečené rozmixované dýně

1 sklenice vody

4 lžíce medu

1 lžička skořice

6 semínek kardamomu

1/2 lžičky mletého hřebíčku

kousek vanilkového lusku

2 lžíce limetkové šťávy

Postup:

1. Dýňové pyré rozmíchejte s vodou a medem.

2. Semínka kardamomu vyloupejte a vnitřky rozdrťte.

3. Z vanilkového lusku vyškrábněte špičkou nože dřeň.

4. Všechno koření včetně limetkové šťávy přidejte do dýňového pyré a dobře promíchejte.

5. Směs vložte do strojku na zmrzlinu a po skončení procesu podávejte nebo uchovejte v mrazničce.

6. Sorbet se skvěle hodí i k jehněčímu či jinému tmavému, pikantně upravenému masu.