2. září 2016
 | 
Foto: Shutterstock
Nebojte se experimentů a připravte si originální ovocnou polévku.

INGREDIENCE

1500 g vodního melounu
500 g jiného melounu (charentais, cantaloup apod.)
2-3 lžíce citronové šťávy
1 sáček vanilkového cukru
250 ml meruňkového džusu
50 g kokosových lupínků
150 g zakysané smetany
150 g borůvek

POSTUP

1. Melouny zbavíme slupky a semínek. Asi 1000 g dužiny červeného melounu vložíme do misky. Zalijeme ji citronovou šťávou, zasypeme vanilkovým cukrem a rozmixujeme ji.

2. Melounové pyré rozředíme meruňkovým džusem a necháme ho vychladit.

3. Kokosové lupínky nasucho opražíme na pánvi. Zbylou dužinu obou melounů nakrájíme na kostičky, nebo z ní pomocí vykrajovátka vytvoříme kuličky.

4. Melounové pyré rozdělíme do talířů. Každou porci doplníme kousky melounu, borůvkami a kopečkem zakysané smetany a posypeme kokosovými plátky.