12. srpna 2016
 | 
Foto: Shutterstock
Skutečně vynikající záležitost!

Potřebujete:

1 meloun galia

1 meloun kantalup (cantaloupe)

1 vodní meloun

50 g kokosových vloček

2 limetky

1 svazek máty,

5 banánů

4 fíky

2 lžičky cukru

Postup:

Melouny galia a kantalup roz­krojíme na poloviny a lžičkou vybereme semínka. Dlabá­t­kem vykrajujeme z dužiny ku­ličky. Vodní meloun rozkrojíme stylem cik-cak a opět dlabát­kem vydlabeme dužinu. Koko­sové vločky opražíme dozla­tova. Ostrouháme kůru z jedné limetky, pak ji rozkrojíme a vymačkáme šťávu. Druhou limetku nakrájíme na tenké plátky i s kůrou. Oloupané banány nakrájíme na kolečka. Fíky nakrájíme na měsíčky. Šťávu z limetek osladíme cukrem. Smí­cháme melounové kuličky, banán, fíky, lístky máty, kůru a šťávu z limetky a poté marinujeme 10 minut v chladu. Servírujeme salát ve vydlabané polovině vodního melounu, ozdobený kokosovými vločkami.