Lahodná čokoládová zmrzlina je na léto to pravé. Vyzkoušejte si jí doma a zaručujeme, že jinou už nebudete chtít (ověřeno celou redakcí).
Ingredience:
na cca 1 litr.
2 vejce
1 žloutek
1 lžička vanilkového extraktu
120 g krupicového cukru
250 ml smetany ke šlehání
120 g kvalitní hořké čokolády
180 g kupovaných brownies
Postup:
Ve vodní lázni zpracujeme vejce, žloutky, vanilku a cukr a postupně na mírné lázni rozšleháme ručním šlehačem 6 – 8 minut, dokud směs nezesvětlá, poté necháme zchladnout.
Ušleháme šlehačku a zlehka vmícháváme hotovou směs, přidáme rozpuštěnou čokoládu a nasekané beownies. Mrazíme minimálně 8 hodin, na schlazení postačí 6hodin.
Tip: Zmrzlinu rozlijeme do malých formiček a na hotové kopečky nasypeme nastrouhanou čokoládu.