25. července 2016
 | 
Foto: Shutterstock
Roztečete blahem, jak je dobrá!

Lahodná čokoládová zmrzlina je na léto to pravé. Vyzkoušejte si jí doma a zaručujeme, že jinou už nebudete chtít (ověřeno celou redakcí).

Ingredience:
na cca 1 litr.

2 vejce

1 žloutek

1 lžička vanilkového extraktu

120 g krupicového cukru

250 ml smetany ke šlehání

120 g kvalitní hořké čokolády

180 g kupovaných brownies

Postup:

Ve vodní lázni zpracujeme vejce, žloutky, vanilku a cukr a postupně na mírné lázni rozšleháme ručním šlehačem 6 – 8 minut, dokud směs nezesvětlá, poté necháme zchladnout.

Ušleháme šlehačku a zlehka vmícháváme hotovou směs, přidáme rozpuštěnou čokoládu a nasekané beownies. Mrazíme minimálně 8 hodin, na schlazení postačí 6hodin.

Tip: Zmrzlinu rozlijeme do malých formiček a na hotové kopečky nasypeme nastrouhanou čokoládu.