INGREDIENCE:
400 ml rýžového mléka
100 ml kokosového mléka
5 polévkových lžic roztopeného kakaového másla
1/2 šálku medu nebo javorového sirupu grade A
1 čajová lžička agar prášku
1 polévková lžíce vanilkového extraktu
1 celý vanilkový lusk
špetky soli
POSTUP:
1) Zahřejte v hrnci kokosové mléko, 300 ml rýžového mléka se sladidlem dle vašeho výběru, oškrábaný vanilkový lusk a semínka (nebo extrakt) a kakaové máslo, dokud se vše nerozpustí, ale nevařte.
2) Do malé misky nasypte Matcha a přidejte několik polévkových lžic horké, ale ne vařící vody. Bambusovou nebo obyčejnou metličkou vyšlehejte Matcha s vodou, až se vytvoří pěna. Vlijte do rýžového mléka, promíchejte a nalijte do mísy nebo mixéru. Pozn.:pokud nemáte metličku, tak použijte šejkr.
3) Zahřejte zbývajících 100 ml rýžového mléka ve stejném hrnci, do ještě studeného přidejte sůl a agar, začněte ohřívat a za stálého míchání nechte vařit asi minutu.
4) Nyní nalijte agarovou směs do již připravené směsi s rýžovým mlékem, kterou máte buď v míse (použijte ruční mixér), nebo ve vysokorychlostním mixéru (mixujte po dobu několika sekund).
5) Výslednou směs nalijte do porcelánových misek, malých čajových šálků nebo sklenic a na několik hodin dejte vychladit.