Noblesní prostory restaurace Ungelt podpoří tu správnou romantickou atmosféru. Restaurace se nachází jen pár kroků od Staroměstského náměstí v kouzelném dvoře Týn.
A kouzlí také šéfkuchař Petr John jehož speciality jsou vyhlášené a na svátek Svatého Valentýna vám připraví nevšední gurmánský zážitek. Na povzbuzení chuti pro začátek doporučujeme pár čerstvých ústřic Ostra Regal neb Gillardeau, které mají dokonale lahodnou chuť a jak známo, silné afrodisiakální účinky. Nejlépe chutnají se skleničkou sektu nebo Champagne.
Jako předkrm šéfkuchař nabídne tataráček z mušlí Svatého Jakuba s tygří krevetou a naší specialitou – zmrzlinou z uzené makrely. Je dokonalá! Alternativou může být telecí brzlík se stročky, pastinákovým pyré a křepelčím vajíčkem.
Pro pár doporučujeme jako hlavní chod pečenou, čerstvě lovenou mořskou rybu, kterou solíme přírodním krápníkem, což je zcela unikátní a podáváme s ratte brambůrky a mladým mangoldem. Česnek, olivový olej, citrón… nic víc ryba nepotřebuje.
Kdo dá přednost masu, může se těšit na vyzrálý hovězí ryb eye steak s černým lanýžem, foie gras a artyčoky.
A to není všechno! Jako dárek zamilovaným párům šéfkuchař zdarma ke každé večeři připravil luxusní dezert. Jahody macerované v malinovém coulis s champagne sabayona vynikající hořkou čokoládou Valrhona 70%. Naprosto božský dezert.