Je jen jediné místo v Praze, kde si můžete dát pravou Pekingskou kachnu - složitá příprava jednoho z nejslavnějších čínských receptů, pekingské kachny, trvá dva dny. Kachna se nejprve ochutí marinádou z hoisin omáčky a kořením, poté se její kůže polévá horkou vodou a potírá směsí sirupu, medu a octa. Druhý den se pak dokonale ochucená kachna peče ve speciální peci dokřupava.
Z pšeničné, rýžové nebo škrobové mouky se ručně vyrábí knedlíčky dim sum. Plní se masem, mořskými plody, bylinkami a zeleninou a poté vaří v páře v bambusových košících nebo dokřupava smaží v oleji. A náš tip? Knedlíčky Xiao Long Bao plněné horkým vývarem a vepřovým masem. I když to na první dobrou nezní moc sexy, spojení chutí je dokonalé.
?taken-by=sia_restaurant