28. března 2016
 | 
Foto: weheartit.com
Vyzkoušejte náš recept na neodolatelný dortík!

Tahle sladká mlsota vládne světem! Každý jí dělá trochu jinak a s různými příchutěmi, a proto vás nikdy neomrzí! Zkuste si doma udělat svůj vlastní. 

Budete potřebovat: 

125 g máslových sušenek

50 g měkkého másla

600 g sýru lučina (může být i jiný krémový sýr)

3 lžíce hladké mouky

2 pytlíky vanilkového cukru (pro výraznější chuť vanilky použijte lusk)

2 vejce

200 g zakysané smetany

300 g rozpuštěné bílé čokolády

6 karamelek (předem si je nahrubo nasekejte)

1 konzervu salka

 

Postup: 

Zavřenou konzervu salka ponořte do vroucí vody a nechte 2, 5 hodiny vařit (průběžně dle potřeby dolévejte horkou vodu). Poté nechte vychladnou, aby karamel dobře ztuhl.
Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Sušenky a rozmaštěné máslo rozmixujte dohromady. Směs pak vtlačte do formy, pečte 10 minut. Po upečení stáhněte teplotu na 140 stupňů a korpus nechte odležet.

Sýr, mouku a vanilkový cukr (nebo extrakt) společně prošlehejte. Přidejte zakysanou smetanu, vejce, salko a rozpuštěnou čokoládu. Vše pak smíchejte dohromady.
Nasekané karamelky nasypte na hotový korpus a celé přelejte smíchanou směsí. Pečte cca 40 minut – než se náplň zpevní.
Hotový dortík pak můžete nazdobit karamelem nebo čokoládou. 

Dobrou chuť!