26. března 2018
 | 
Foto: marksandspencerfood.cz
Tento cheesecake Vám rozhodně nesmí chybět na velikonočním stole!

INGREDIENCE

260 g máslových sušenek
150 g másla
vanilkový lusk / přírodní vanilková esence
600 g cream cheese / mascarpone
200 g crème fraîche (vysokotučná zakysaná smetana)
cca 200 g pudrového cukru (podle chuti)
150 g čokoládových vajíček

 

POSTUP

1. Zda použijete mascarpone nebo cream cheese nechám zcela na vás. Na krémovém sýru někomu občas vadí přirozená slanost, na mascarpone zase mastnost. Můžete použít i kombinaci, pouze dbejte na to, aby všechny suroviny měly stejnou teplotu, jinak se srazí.

2. Nejdříve si připravte korpus. Sušenky rozdrťte najemno (válečkem v pytlíku, paličkou v misce, v mixéru..), máslo nechte rozpustit v rendlíku a smíchejte dohromady. Rovnoměrně naneste do formy, upěchujte rukama a dejte ztuhnout do lednice minimálně na 1 hodinu.

3. Krémový sýr / mascarpone a crème fraîche vyšlehejte v robotu (balonová metla) nebo ručním šlehačem dokud se nespojí (trvá to max. 3 minuty, nesmí se přešlehat). Přidejte vanilkovou esenci / semínka z vanilkového lusku a nasekaná čokoládová vejce (část celých vajíček si uschovejte na ozdobu). Už jen ručně promíchejte. Na závěr postupně přidávejte cukr – oslaďte podle chuti. Směs naneste na ztuhlý korpus a dejte zpět do lednice. Nechte ztuhnout ideálně přes noc nebo alespoň 3 hodiny. Až budete cheesecake vyndávat z formy, doporučuji nahřát strany, půjde to samo. Formu můžete také vyložit pečícím papírem nebo fresh fólií.

4. Před podáváním dortík ozdobte celými vejci.

Tento recept připravila Cat & Cook