Co budete potřebovat:
70 g másla
2 lžíce cukr krupice
250 ml vody
1 špetka soli
120 g hladké mouky
2 vejce
2 lžíce likéru Baileys
Olej na smažení
1 lžičku mleté skořice
2 sáčky vanilkového cukru
Postup:
1. Máslo, cukr, vodu a sůl důkladně promíchejte v hrnci. Přiveďte k varu a postupně přisypávejte mouku. Poté stáhněte z plotny a vařečkou vymíchejte kompaktní směs.
2. Přidejtee vejce, likér Baileys a zpracujte těsto do hladka. Nechte vychladnout.
3. V pánvi rozehřejte olej a mezitím naplňte těstem cukrářské zdobítko s hvězdicovou trubičkou. Poté do pánve opatrně vytlačujte zhruba 10 cm dlouhé těsto.
4. Těsto smažte oboustranně několik minut. Dozlatova upečená churros nechte okapat na papírovém ubrousku.
5. Vanilkový cukr a skořici smíchejte v menší míse a všechny churros v něm obalte.
TIP: V hrnci přiveďte k varu 180 ml smetany ke šlehání. Poté jej sundejte z vařiče a přilámejte do něj 150 g čokolády. Čokoládovou směs vymíchejte do hladka a podávejte k teplým churros.