INGREDIENCE
1 směs Made Without Meat na pomerančovou buchtu s mákem
2 středně velká vejce z volného chovu
100 ml olivového oleje
50 ml vody
500 ml vody
500 g cukru krupice
6 klementinek
30 g plátkových mandlí
1 lžička olivového oleje
1 lžička medu
2 hrnky kokosového jogurtu Made Without Dairy
POSTUP
1. Příprava: Dvě klementinky použijeme na ozdobu, 4 klementinky rozkrojíme napůl.
2. Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).
3. Podlouhlou formu na cca 1 kg vyložíme pečicím papírem.
4. Buchtu připravíme podle instrukcí na obalu směsi.
5. Těsto vlijeme do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě 25–30 minut, dokud buchta nezezlátne a nebude propečená.
6. Necháme 5 min chladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme zchladnout na mřížce.
7. Mezitím připravíme klementinkové pyré. V rendlíku na středním plameni ohříváme vodu s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme 4 rozpůlené klementinky a vaříme na mírném plameni až 1 hodinu, dokud nezměknou. Vyjmeme klementinky z cukrového sirupu a rozmixujeme tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu.
8. Tip: Zbylý sirup můžeme využít při přípravě alkoholických i nealkoholických koktejlů. Trochou sirupu můžeme také zalít hotovou, vychladlou buchtu pro zvýraznění chuti.
9. Na malé pánvi na mírném plameni nasucho pražíme mandle po dobu 5 minut, dokud nejsou jemně opražené. Sundáme z pánve a necháme zchladnout. V téže pánvi na středním plameni rozehřejeme olivový olej. Jakmile je olej dostatečně horký, přidáme klementinky a med a vaříme asi 4 minuty, dokud směs mírně nezkaramelizuje.
10. Buchtu podáváme nakrájenou na plátky, s kopečkem kokosového jogurtu a klementinkovým pyré.
11. Na závěr plátky buchty posypeme mandlemi a přidáme dílky klementinek.
Tento recept připravila Cat & Cook