30. ledna 2018
 | 
Foto: marksandspencerfood.cz
Lehké, výborné a zdravé... Máte chuť?

INGREDIENCE

2 špenátové tortilly*
Kadeřávek / oblíbený salát
Červené zelí
200 g krémového sýra
200 g pastrami / oblíbené šunky
Sůl, pepř

*Pokud nemáte špenátové tortilly, použijte jakékoliv jiné a dovnitř přidejte špenát

POSTUP

1. Pokud máte kadeřávek tužší, nebojte se ho blanšírovat. Do hodně slané (na 1 litr vody asi 30 g soli), vařící vody vhoďte kadeřávek a počkejte 1,5 minuty. Mezitím si připravte do mísy studenou vodu s pár kostkami ledu. Kadeřávek přendejte přímo do ledové vody a počkejte 5 minut. Poté ho vyndejte na utěrku a usušte. Nyní bude mít nejen hezčí barvu, ale i lepší chuť.

2. Tortilly pomažte sýrem, posolte, popepřete a přidejte listy červeného zelí. Zelí můžete také nakrájet na proužky, záleží na vás. Zelí rovnoměrně poklaďte kadeřávkem a nakonec přidejte pastrami. Dlaněmi směs přitiskněte k tortille a opatrně zabalte.

3. Podávejte třeba s nakrájeným rajčetem ochuceným pepřem a solí.

Tento recept připravila Cat & Cook