Budete potřebovat:
Korpus
120 g pistácií
12 datlí
1,5 lžíce medu
Cheesecake
300 g cream cheese
350 g pistácií
4 lžíce kokosového oleje
3 lžíce medu
Semínka z 1 vanilkového lusku / lžička přírodní vanilkové esence
Postup:
1. Na korpus rozmixujte ve food procesoru všechny tři ingredience a celou směs vysypte do formy s odnímatelným dnem. Směs napěchujte po celé ploše formy, a pokud chcete, můžete udělat i menší okraje. Dejte do lednice na 1 hodinu.
2. Nesolené pistácie rozmixujte společně s kokosovým olejem, vanilkou a medem téměř dohladka – mělo by vám vzniknout ochucené oříškové máslo. Pokud doma nemáte výkonný mixér, použijte raději hotové pistáciové máslo. Nakonec přidejte cream cheese a mixujte, dokud nebude směs homogenní. Nyní ji nalijte na vychlazený korpus a zahlaďte do rovna. Hotový cheesecake nechte odpočívat v lednici do druhého dne.
3. Před podáváním ho doporučujeme dát na 30 minut do mrazáku, půjde tak lépe krájet. Dobrou chuť!
Tento recept připravila Cat & Cook