23. ledna 2018
 | 
Foto: marksandspencerfood.cz
Dokonalý dezert k odpolední kávě!

Budete potřebovat:

Korpus

120 g pistácií
12 datlí
1,5 lžíce medu

Cheesecake

300 g cream cheese
350 g pistácií
4 lžíce kokosového oleje
3 lžíce medu
Semínka z 1 vanilkového lusku / lžička přírodní vanilkové esence

Postup:

1. Na korpus rozmixujte ve food procesoru všechny tři ingredience a celou směs vysypte do formy s odnímatelným dnem. Směs napěchujte po celé ploše formy, a pokud chcete, můžete udělat i menší okraje. Dejte do lednice na 1 hodinu.

2. Nesolené pistácie rozmixujte společně s kokosovým olejem, vanilkou a medem téměř dohladka – mělo by vám vzniknout ochucené oříškové máslo. Pokud doma nemáte výkonný mixér, použijte raději hotové pistáciové máslo. Nakonec přidejte cream cheese a mixujte, dokud nebude směs homogenní. Nyní ji nalijte na vychlazený korpus a zahlaďte do rovna. Hotový cheesecake nechte odpočívat v lednici do druhého dne.

3. Před podáváním ho doporučujeme dát na 30 minut do mrazáku, půjde tak lépe krájet. Dobrou chuť!

Tento recept připravila Cat & Cook