7. prosince 2017
 | 
Honí vás mlsná? Zažeňte chuť na sladké tímhle úžasnýcm dezertem!

Ingredience:

6 plátů Filo těsta
200 g másla
400 g mixu nasekaných ořechů
200 g jedlých kaštanů
150 g třtinového cukru
80 g brusinek
80 g rozinek
30 g sušených jablek
2 ks jablka
2 ks vajec
1 ks citronu
150 ml smetany 33%
100 g medu
100 ml Baileys Original

 

Postup:

1. Rozpusťte si máslo, přidejte med, vajíčka, šťávu a kůru z celého citronu a část Baileys.

2. Zapékací mísu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem.

3. Vyložte první plát Filo těsta a potřete ho směsí s Baileys. Naneste vrstvu ořechů, sušených jablek, rozinek a opět položte plátek těsta. Znovu potřete směsí s Baileys a přidejte kaštany, brusinky, na kostičky nakrájená jablka, cukr a vrstvěte až po okraj pečící nádoby.

4. Poslední vrstvu vytvořte ze všech ingrediencí.

5. Koláč zakryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte na 170 stupňů přibližně 30 minut. Následně alobal odeberte a dopečte 15 minut na 185 stupňů.

6. Po vyjmutí koláče z trouby ho ihned polijte připravenou směsí s Baileys a potřete rozehřátým máslem. Podávejte teplé.