4. listopadu 2017
 | 
Foto: Bjukitchen
Vyzkoušeli jsme recept z nové kuchařky Bjukitchen Báry Karpíškové.

Granola je super snídaně na všední dny, když nemáte času nazbyt. Můžete si ji zalít jen mlékem nebo ji jako já podávat se svařenými švestkami, lesními brusinkami a řeckým jogurtem!

 

Na 1200 g granoly potřebujete: 

Doba přípravy: 10 minut + 35 minut pečení

 

100 g neloupaných mandlí

100 g lískových ořechů

100 g vlašských ořechů

300 g ovesných vloček

100 g dýňových semínek

100 g slunečnicových semínek

100 g lněného semínka

100 g chia semínek

špetka soli

1 hrnek javorového sirupu

1 hrnek rýžového oleje

trochu čertsvě nastrouhané skořice (cca 1/2 čajové lžičky)

Postup:

1. Předehřeju si troubu na 160 °C. Ořechy si pokrájím nahrubo a ve větší míse je smíchám s vločkami a semínky. Přidám špetku soli.

2. V misce si smíchám javorový sirup a rýžový olej, přidám skořici a dobře promíchám. Potom vločkovou směs zaliju javorovým sirupem a rýžovým olejem a důkladně promnu mezi prsty, ať je celá směs dobře obalená.

3. Vše rovnoměrně nasypu na jeden nebo dva plechy (podle velikosti vaší trouby – důležité je, aby se granola dobře a rovnoměrně opekla) vyložené pečicím papírem a vložím do vyhřáté trouby. Peču asi 35 minut a během té doby granolu asi tak čtyřikrát promíchám.

4. Granolu uchovávám ve skleněné nádobě s víkem. Vydrží v ní křupavá zhruba měsíc.

 

Sledujte Báru a její další receprty TADY!