Granola je super snídaně na všední dny, když nemáte času nazbyt. Můžete si ji zalít jen mlékem nebo ji jako já podávat se svařenými švestkami, lesními brusinkami a řeckým jogurtem!
Na 1200 g granoly potřebujete:
Doba přípravy: 10 minut + 35 minut pečení
100 g neloupaných mandlí
100 g lískových ořechů
100 g vlašských ořechů
300 g ovesných vloček
100 g dýňových semínek
100 g slunečnicových semínek
100 g lněného semínka
100 g chia semínek
špetka soli
1 hrnek javorového sirupu
1 hrnek rýžového oleje
trochu čertsvě nastrouhané skořice (cca 1/2 čajové lžičky)
Postup:
1. Předehřeju si troubu na 160 °C. Ořechy si pokrájím nahrubo a ve větší míse je smíchám s vločkami a semínky. Přidám špetku soli.
2. V misce si smíchám javorový sirup a rýžový olej, přidám skořici a dobře promíchám. Potom vločkovou směs zaliju javorovým sirupem a rýžovým olejem a důkladně promnu mezi prsty, ať je celá směs dobře obalená.
3. Vše rovnoměrně nasypu na jeden nebo dva plechy (podle velikosti vaší trouby - důležité je, aby se granola dobře a rovnoměrně opekla) vyložené pečicím papírem a vložím do vyhřáté trouby. Peču asi 35 minut a během té doby granolu asi tak čtyřikrát promíchám.
4. Granolu uchovávám ve skleněné nádobě s víkem. Vydrží v ní křupavá zhruba měsíc.
Sledujte Báru a její další receprty TADY!