20. července 2017
 | 
Foto: Shutterstock.com
To nejlepší osvěžení na léto!

Proměňte sladké plody v ledové osvěžení. Použít můžete jakékoli ovoce – čerstvé i zmrazené. My jsme se pro dnešek rozhodli pro maliny…

Množství: pro 4 osoby

● Čas na přípravu:asi 30 minut (bez mražení)
● Potřebujete: 80 g krupicového cukru, 300 g mražených malin, 1 limetka, 2 bílky, 2–3 snítky meduňky, 40 ml brusinkové vodky

Postup:

1. Do kastrolu nalijte 400 ml vody, přisypejte polovinu cukru a vařte, až se ­rozpustí. Do cukrového rozvaru přidejte rozmražené maliny.
2. Maliny nechte přejít varem a potom propasírujte přes jemné síto do mísy. Přilijte šťávu z limetky, promíchejte
a nechte zchladnout.
3. Meduňku opláchněte, osušte, lístky otrhejte a jemně pokrájejte. Přimíchejte společně s brusinkovou vodkou k malinám.
4. Bílky oddělte do čisté mísy. Přidejte špetku soli a ušlehejte řidší sníh. Opatrně přimíchejte zbylý cukr a vyšlehejte sníh dotuha.
5. Plechovou formu nechte namrazit. Do sněhu postupně zašlehejte malinovou šťávu, směs přendejte do vychlazené plechové formy a dejte do mrazáku.
6. Zmrzlý základ přendejte do sekacího strojku a rozsekejte na krystalickou dřeň. Tu rozetřete znovu do pekáčku
a dejte znovu zamrazit.

 

ČTĚTE TAKÉ – #Food: Neodolatelné Mille-feuilles s malinami