28. září 2017
 | 
Foto: Manželé v kuchyni
Lívance jsou snídaňová klasika, tak je jednou zkuste bez lepku.

Porce: 4
Příprava: 30 minut

Ingredince:

100 g rýžové mouky
100 g pohankové mouky
2 lžičky prášku do pečiva bez lepku a fosfátů
1 lžička mleté skořice
špetka soli
1 velký banán
250 ml mandlového mléka
1 vejce
1 lžíce javorového sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
slunečnicový olej

K servírování:
½ granátového jablka
javorový sirup

Postup:

– Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience: obě mouky, prášek do pečiva, skořici a sůl.
– Banán rozmačkejte vidličkou, přilijte k němu mandlové mléko, vejce, javorový sirup a vanilkový extrakt. Vše dobře promíchejte.
– Tekuté ingredience zapracujte k suchým a vymíchejte těsto.
– Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Pomocí naběračky tvořte na pánvi lívance a opečte je z obou stran dozlatova.
– Polovinu granátového jablka dejte do dlaně kůrou nahoru a lžící z ní vyklepejte všechna semínka.
– Hotové lívance naskládejte na sebe, zasypejte semínky z granátového jablka a polijte javorovým sirupem.

Tenhle báječný recept je z kuchyně manželů Mariky a Jirky Kučových, kteří vydali kuchařku plnou báječných receptů „Manželé v kuchyni“ a určitě navštivte i jejich web www.kitchenstory.cz