6. září 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Jak jí jednou zkusíte...

Ingredience

180 g kokosového krému
1000 g jahod
50 g medu
50 g krupicového cukru

Na ozdobení:
100 g jahod
4 lžíce semínek chia
40 g kokosových plátků

Postup

1. Kokosový krém necháme v ledničce vychladit.

2. Jahody očistíme, omyjeme a dáme do mixéru. Přidáme med a cukr. Z kokosového krému slijeme oddělenou vodu a přilijeme ji k jahodám. Vše rozmixujeme dohladka, směs propasírujeme přes jemné sítko a necháme vychladit.

3. Jahodovou polévku rozdělíme do talířů. Kokosový krém prošleháme metličkou, na každou porci dáme asi lžíci krému a vidličkou zlehka rozmícháme. Poklademe nakrájenými jahodami, posypeme chia semínky a kokosovými plátky.