Potřebujete:
80 g krupicového cukru
300 g hrušek
1 limetka
2 bílky
2–3 snítky meduňky
Postup:
1. Do kastrolu nalijte 400 ml vody, přisypejte polovinu cukru a vařte, až se -rozpustí. Do cukrového rozvaru přidejte nakrájené hrušky.
2. Hrušky nechte přejít varem a potom propasírujte přes jemné síto do mísy. Přilijte šťávu z limetky, promíchejte a nechte zchladnout.
3. Meduňku opláchněte, osušte, lístky otrhejte, jemně pokrájejte a přimíchejte k hruškám.
4. Bílky oddělte do čisté mísy. Přidejte špetku soli a ušlehejte řidší sníh. Opatrně přimíchejte zbylý cukr a vyšlehejte sníh dotuha.
5. Plechovou formu nechte namrazit. Do sněhu postupně zašlehejte hruškovou šťávu, směs přendejte do vychlazené plechové formy a dejte do mrazáku.
6. Zmrzlý základ přendejte do sekacího strojku a rozsekejte na krystalickou dřeň. Tu rozetřete znovu do pekáčku a dejte znovu zamrazit.
Inspirovala nás Taline Gabrielian a její kuchařka – HIPPIE LANE THE COOKBOOK.
ČTĚTE TAKÉ – MUSÍTE OCHUTNAT: Vafle s blumovou omáčkou