1. srpna 2017
 | 
Foto: instagram.com/talinegabrie
Něco tak dobrého jste ještě neochutnali!

Potřebujete:

80 g krupicového cukru
300 g hrušek
1 limetka
2 bílky
2–3 snítky meduňky

Postup:

1. Do kastrolu nalijte 400 ml vody, přisypejte polovinu cukru a vařte, až se -rozpustí. Do cukrového rozvaru přidejte nakrájené hrušky.

2. Hrušky nechte přejít varem a potom propasírujte přes jemné síto do mísy. Přilijte šťávu z limetky, promíchejte a nechte zchladnout.

3. Meduňku opláchněte, osušte, lístky otrhejte, jemně pokrájejte a přimíchejte k hruškám.

4. Bílky oddělte do čisté mísy. Přidejte špetku soli a ušlehejte řidší sníh. Opatrně přimíchejte zbylý cukr a vyšlehejte sníh dotuha.

5. Plechovou formu nechte namrazit. Do sněhu postupně zašlehejte hruškovou šťávu, směs přendejte do vychlazené plechové formy a dejte do mrazáku.

6. Zmrzlý základ přendejte do sekacího strojku a rozsekejte na krystalickou dřeň. Tu rozetřete znovu do pekáčku a dejte znovu zamrazit.

Inspirovala nás Taline Gabrielian a její kuchařka – HIPPIE LANE THE COOKBOOK.

ČTĚTE TAKÉ – MUSÍTE OCHUTNAT: Vafle s blumovou omáčkou