19. října 2017
 | 
Foto: marksandspencerfood.cz
Strašidelný a zaručeně zábavný recept!

INGREDIENCE

Cupcakes
110 g másla
85 g 70% čokolády
2 vejce (L)
150 g cukru krupice (ideálně light /dark muscovado)
60 g mouky
1 lžička vanilkové esence
Krém
200 g másla
300 g mascarpone
Cukr moučka podle chuti
Halloweenské cukrovinky M&S (prsty, sovičky, oči..)
Rozmixované maliny/jahody či hotová omáčka M&S
Zdobící pytlík a trezírovací špička

 

POSTUP

Cupcakes
1. Troubu zahřejte na 165 stupňů a připravte si cupcakes. Máslo s čokoládou rozpusťte ve vodní lázni, dejte si pozor, aby se do čokolády nesrazila vodní pára. Občas promíchejte a až se máslo s čokoládou rozpustí, dejte stranou a nechte zchladnout.

2. Vejce mixujte asi dvě minuty samotné (k-nástavec nebo ručním mixérem) a poté začněte přisypávat cukr. Přidejte vanilkovou esenci a na nejnižší otáčky zašlehejte nebo ručně vmíchejte mouku. Nakonec přidejte čokoládovou směs a promíchejte do hladka.

3. Košíčky naplňte do poloviny a pečte v troubě cca 30 minut. Upečenost kontrolujte špejlí, která by po vytažení měla být čistá.
Krém
Máslo šlehejte (balónovou metlou, či ručním mixérem) cca 10 – 15 minut samotné. Poté po lžících přidávejte mascarpone a šlehejte na střední stupeň. Nyní přidejte pudrový cukr podle chuti a promíchejte. Pokud používáte barvivo, obarvěte krém a připravte si ho do zdobícího sáčku se špičkou. Až budou cupcakes vychladlé, ozdobte je podle své fantazie a podávejte.

Tento recept připravila Cat & Cook

Čtěte také – Apple pie s pekanovými ořechy a karamelem