14. srpna 2017
 | 
Foto: Foto: instagram.com/talinegabrie
Příprava je snadná, rychlá a výsledek je NEUVĚŘITELNĚ dobrý!

Ingredience

Těsto:
400 g cukety
250 ml mléka
100 ml smetany ke šlehání
30 g droždí
3 vejce
3 žloutky
3 lžíce cukru
špetka soli
200 g polohrubé mouky
Dozdobení:
200 g borůvkové marmelády
100 ml javorového sirupu nebo tekutého medu

Postup

1. Cuketu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubo. Ideální jsou mladé cukety, u nichž nemusíme vykrajovat středy se semínky. Nahřejeme si zlehka mléko a šlehačku a promícháme s cuketou. Do misky dále nadrobíme droždí, rozklepneme vajíčka a žloutky, přisypeme cukr, špetku soli a mouku. Vše důkladně promícháme a vytvoříme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

2. Na pánvi (lívanečníku) zahřejeme olej a otvory v lívanečníku plníme těstem. Na nižší teplotu smažíme lívance z obou stran. Každý lívanec ozdobíme borůvkovou marmeládou a přelijeme javorovým sirupem nebo tekutým medem.

Inspirovala nás Taline Gabrielian a její kuchařka – HIPPIE LANE THE COOKBOOK.

ČTĚTE TAKÉ – MUSÍTE OCHUTNAT: Vafle s blumovou omáčkou