6. listopadu 2017
 | 
Foto: Naše hustý kaše
Hledáte kouzelný elixír pro zdraví a krásu? My jsme ho našli! V nové kuchařce "Naše hustý kaše".

Dejte si granátové jablko. O jeho úžasných účincích už bylo popsáno mnoho a mnoho stran. Nás moc baví jeho pikantní chuť, která krásně ladí s poctivou hořkou čokoládou. A víte, jak se k neposedným kuličkám uvnitř jablka dostat, aniž byste museli kvůli rudé šťávě stříkající všude kolem vymalovat celou kuchyň? Ponořte rozpůlené jablko do misky s vodou a pod hladinou semínka lžičkou vydloubejte. Pak už je jen přeceďte a můžete servírovat.


Budete potřebovat: 

50 g jáhel

100 ml rostlinného mléka

polovina granátového jablka

1 lžíce mandlových lupínků

1 lžička nasekaných kakaových bobů

1 lžíce nasekané kvalitní vysokoprocentní čokolády (alespoň 70 %)

špetka pomleté vanilky nebo pár kapek vanilkové esence

špetka soli

 

Postup:

Jáhly spařte v sítku horkou vodou, dejte do hrnce se špetkou soli a zalijte 200 ml vařící vody. Přiveďte k varu. Jakmile se začnou vařit, ztlumte teplotu a nechte je bez pokličky probublávat, dokud se nerozvaří na kaši (bude to trvat asi 20 minut). Průběžně kontrolujte, jestli mají dost vody, a podle potřeby ji přilijte. Jakmile vznikne hutná kaše, odstavte hrnec z plotny a přidejte rostlinné mléko, vanilku a čokoládu. Vše promíchejte a nechte ještě chvilku odstát, dokud jáhly nenasají i zbytek tekutiny. Servírujte s kuličkami granátového jablka, mandlemi a kakaovými boby.