1. září 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Máte chuť zhřešit?

Ingredience

Na těsto:
250 g hořké čokolády
350 g másla
5 vajec
200 g hnědého cukru
100 g hladké mouky
40 g kakaa
šťávu a kůru z 1 pomeranče

Na dohotovení:
1 pomeranč
50 g krupicového cukru

Postup

1. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni a necháme mírně zchladnout. Máslo také rozpustíme. V míse vyšleháme vejce s hnědým cukrem do pěny a postupně do ní vmícháme rozpuštěnou čokoládu a máslo.

2. Do jiné mísy prosejeme mouku a kakao, dobře promícháme a směs zapracujeme do čokoládové hmoty. Nakonec do těsta vmícháme pomerančovou šťávu a nastrouhanou kůru.

3. Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut.

4. Pomeranč dobře omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V kastrůlku promícháme krupicový cukr s 200 ml vody a přivedeme k varu. Do vroucí směsi vložíme plátky pomeranče a povaříme je do sklovita. Upečené brownies necháme vychladnout, nakrájíme je na kousky a ozdobíme pomerančem.

ČTĚTE TAKÉ – Delikátní jogurtové cupcakes ve skleničkách