28. května 2017
 | 
Foto: @talinegabriel
Tak dobré, že už jiné chtít nebudete!

INGREDIENCE
200 g polohrubé mouky
100 g mletých mandlí (můžete použít odpad z výroby mandlového mléka)
½ lžička jedlé sody
100 g cukru
4 vejce
350 ml mandlového mléka
olej na smažení
arašídové máslo
javorový sirup
hrst borůvek
4 fíky

POSTUP
1. Mouku, mandle, sodu a cukr smícháme v míse. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme v mléce a vmícháme do moučné směsi. Bílky vyšleháme do sněhu. Ten opatrně zapracujeme do těsta.

2. Lívanečník vymažeme olejem a zahřejeme. Pak do něj postupně vléváme těsto a lívance smažíme z obou stran dozlatova. Teplé lívance servírujeme s javorovým sirupem. Můžeme je lehce potřít arašídovým máslem, polijeme javorovým sirupe a posypeme borůvkami, nakonec přidáme rozpůlené fíky.

ČTĚTE TAKÉ – Teď hned si dejte: Avokádový toast!

Inspirace od kuchařky Taline Gabrielian HIPPIE LANE THE COOKBOOK.