20. října 2018
 | 
S příchodem podzimu, dost možná nejzajímavějšího gastronomického období v roce, připravil šéfkuchař Petr John svým nezaměnitelným stylem nové menu a jistě je na co se těšit.

Hned v předkrmech labužníci ocení telecí brzlík, pečený se stročky, podávaný s pastinákovým pyré a smaženým křepelčím vajíčkem. Jemná pěna z lesních hub jen zvýrazňuje dokonalost tohoto pokrmu.
Samozřejmostí v nabídce jsou čerstvé ústřice, jejichž sezóna začala. U nás můžete ochutnat třeba dokonalé Ostra Regals, které se pěstují v chladných irských vodách a dorůstají ve francouzské Bretani a patří jistě mezi nejchutnější ústřice na světě.

Z hlavních chodů vás šéfkuchař jistě potěší výbornými kačeřími prsíčky pečenými do růžova, podávané s karamelizovanými fíky a celerovým pyré, do kterého přidává pro chuť pravou bourbonskou vanilku.

Nezapomněli jsme ani na zvěřinu a proto v hlavních chodech nabídneme hřbet z braniborského daňka, tažený v oříškovém másle s kaštany, naloženými kumquaty a vlašskými ořechy, podávaný v jemné čokoládové omáčce.

Další, ale jistě ne poslední novinkou je balotina z perličky, kterou nám vozí přímo z francouzské farmy, podávaná s ragú z lesních hub a zauzeným bramborovým pyré.

Menu uzavírají výborné dezerty, například kaštanový parfait, polévka z bílé čokolády nebo silně návykové tvarohové knedlíčky v perníku, se švestkami pošírovanými ve svařeném víně a slivovicí.

Dobrou chuť!