31. srpna 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Quinoa je jedna ze známých superpotravin, kterou si určitě zamilujete ;-)

INGREDIENCE:

100 g červené quinoy
150 g rukoly
250 g borůvek
1 avokádo
1 lžíce jablečného (nebo vinného) octa
40 g drcených vlašských ořechů
10 pokrájených lístků bazalky

Dresink:
1 malý stroužek česneku
50 ml olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička ostré hořčice
1 lžička medu
sůl

POSTUP:

1. Quinou uvaříme doměkka podle návodu na obalu. Quinou a rukolu propláchneme odděleně studenou vodou a necháme okapat. Lístky rukoly poté uložíme do chladničky. Borůvky omyjeme a necháme také okapat. Avokádo podélně rozpůlíme a odstraníme pecku. Dužinu vydlabeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s octem.

2. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme olej, citronovou šťávu, hořčici, med a sůl. Vše metličkou prošleháme.

3. Quinou, rukolu, borůvky a avokádo zlehka promícháme a rozdělíme do talířů nebo misek. Přelijeme dresinkem a posypeme drcenými ořechy a bazalkou.

Doba přípravy. 45 minut
1 porce obsahuje 1858 kJ/444 kcal
Počet porcí/kusů 4