21. května 2017
 | 
Foto: instagram.com/talinegabriel
Věřte nám, že nic lepšího jste dlouho nejedla!

Měkká konzistence fíků na křupavém chlebu je vynikající kombinací. Sladká chuť medu a kozího sýra jen krásně vše doladí.

Čas na přípravu: 30 minut  Množství: 4 porce

Potřebujete:

4 krajíce celozrnného chleba
4 zralé fíky
hrst nasekané pistácie
2 lžíce medu
1/2 lžičky citronové šťávy
100 g čerstvého kozího sýra
lžičku sušených fialek

 

Postup:

1. Troubu předehřejte na 190 °C. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj krajíce chleba a lehce pokapeme olivovým olejem a pečte asi 10 minut
2. Kozí sýr, med a citronovou šťávu smícháme dohromady.
3. Fíky opláchneme a nakrájíme na plátky
4. Hotové toasty necháme vychladnout, Poté namažeme směsí kozího sýra, medu a citronové šťávy. Na vrh pokládáme nakrájené plátky fíků. Nakonec posypeme nasekanou pistácií a lístky fialek.

Inspiraci jsme čerpali od Taline Gabrielian – HIPPIE LANE THE COOKBOOK

NEPŘEHLÉDNĚTE – Jídlo, které vás bude hodně bavit!