17. června 2017
 | 
Foto: instagram.com/talinegabrie
Ty vám budou chutnat, to zaručujeme!

Potřebujete:

250 ml mléka
25 g krupicového cukru
300 g hladké mouky
10 g droždí
1 lžíci strouhaného kokosu
250 ml kokosového mléka
2 lžíce rumu
1 vejce
špetku soli
olej na smažení
hrst čerstvých jahod
dva fíky
hrst višní
jablíčko
mascarpone

 

Postup:

1. Mléko lehce ohřejte v kastrůlku. Vmíchejte do něj lžičku cukru, 3 lžíce mouky a rozdrobené droždí a nechte asi 5 minut lehce nakynout.
2. Zbylou mouku promíchejte s kokosem. Kokosové mléko smíchejte s rumem, vajíčkem a solí. Tekutinu postupně vmíchejte do mouky, až vznikne hladké těsto. Přimíchejte kvásek a nechte 30 minut v teple kynout.
3. V lívanečníku vymazaném olejem postupně smažte lívance a uchovávejte je v teple. Potíráme mascarpone nebo ovocným džemem, ozdobíme ovocem.

Inspirovala nás Taline Gabrielian a její kuchařka – HIPPIE LANE THE COOKBOOK.

ČTĚTE TAKÉ – MUSÍTE OCHUTNAT: Vafle s blumovou omáčkou