INGREDIENCE
100 g rýžového papíru
50 g rýžových nudlí
200 g vařených kuřecích prsou
1 mrkev
hrst nasekaného červeného zelý
1/2 avokáda
1/2 okurky
2 lžíce sekané máty
hrst sekaného koriandru
1 chilli paprička
100 ml rybí omáčky
50 ml rýžového octa
trochu limetkové šťávy
POSTUP
1. Plátky rýžového papíru necháme nabobtnat dle návodu na obalu. Pak je necháme vychladnout na papírové utěrce. Rýžové nudle připravíme dle návodu na obalu. Necháme je okapat a nasekáme je na kousky asi 5 cm dlouhé.
2. Kuřecí prsa natrháme na "vlásky". Mrkev a okurku očistíme. Avokádo a zelí nakrájíme na tenké delší nudličky. Rýžové nudle, maso a zeleninu vložíme do mísy. Přidáme bylinky a vše promícháme.
3. Na plátky rýžového papíru rozdělíme připravenou směs a zabalíme je. Aby byly závitky nejen chutné, ale i hezké, můžeme z mrkve vykrájet srdíčka, okurky nakrájet na kolečka a položit je, tak aby byly při zabalení vidět. Závitky necháme v lednici přes noc vychladit.
4. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme. Vložíme ji do misky a zalijeme rybí omáčkou a rýžovám octem. Přidáme trochu limetkové šťávy. Vše promícháme. Závitky při servírování namáčíme do omáčky.
Tímhle báječným receptem jsme se inpirovali kuchařkou Taline Gabrielian HIPPIE LANE THE COOKBOOK.
ČTĚTE TAKÉ
Teď hned si dejte: Avokádový toast!
Snídaně plná energie: Acai kaše s ovocem
Osvěžte se čajem! Dejte si matcha avokádové nanuky