18. června 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

INGREDIENCE
300 g rýže na sushi
sůl
½ vanilkového lusku
100 ml kokosového mléka
100 g moučkového cukru
200 g mascarpone
150 g jahod

 

POSTUP
1. Rýži propláchneme studenou vodou. Nasypeme ji do kastrůlku, zalijeme 300 ml vody, přidáme špetku soli, vanilkovou dřeň a přivedeme k varu. Přikryté pokličkou vaříme pozvolna asi 25 minut.

2. V polovině vaření přilijeme kokosové mléko. Uvařenou rýži odstavíme, vmícháme cukr a necháme vychladnout. Potom do ní přimícháme mascarpone.

3. Rýžovou hmotu rozdělíme na dva díly a jeden rozetřeme na alobal ve vrstvě silné asi 1 cm. Jahody omyjeme, očistíme a rozložíme těsně za sebou u kraje rozetřené rýže. Zatočíme do rolky a upevníme alobalem. Stejným způsobem připravíme i druhou sushi rolku.

4. Obě je necháme odležet v chladničce alespoň 60 minut. Pak je vyjmeme z alobalu a rozkrájíme na kolečka silná asi 2 cm. Můžeme podávat přelité karamelem.