INGREDIENCE:
6 plátků želatiny
1000 ml smetany ke šlehání
asi 80 g moučkového cukru
2 bio citrony
200 g borůvek
50 g krupicového cukru
POSTUP:
1. Plátky želatiny zalijeme trochou smetany a necháme je nabobtnat.
2. Zbylou smetanu zahřejeme a osladíme moučkovým cukrem. Pak ji dochutíme citronovou šťávou a necháme v ní rozpustit nabobtnalou želatinu.
3. Borůvky očistíme a krátce podusíme s krupicovým cukrem. Rozdělíme je do šesti skleniček.
4. K borůvkám přilijeme citronový krém. Panna cottu uložíme do lednice a přes noc ji necháme ztuhnout. Před servírováním ji můžeme dozdobit citronovou kůrou.
Doba přípravy: 25 minut
1 porce obsahuje. 2430 kJ/580 kcal
Počet porcí. 6