28. srpna 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Ochutnejte tradiční italský moučník s borůvkami. Mňam.

INGREDIENCE:

6 plátků želatiny
1000 ml smetany ke šlehání
asi 80 g moučkového cukru
2 bio citrony
200 g borůvek
50 g krupicového cukru

POSTUP:

1. Plátky želatiny zalijeme trochou smetany a necháme je nabobtnat.

2. Zbylou smetanu zahřejeme a osladíme moučkovým cukrem. Pak ji dochutíme citronovou šťávou a necháme v ní rozpustit nabobtnalou želatinu.

3. Borůvky očistíme a krátce podusíme s krupicovým cukrem. Rozdělíme je do šesti skleniček.

4. K borůvkám přilijeme citronový krém. Panna cottu uložíme do lednice a přes noc ji necháme ztuhnout. Před servírováním ji můžeme dozdobit citronovou kůrou.

Doba přípravy: 25 minut
1 porce obsahuje. 2430 kJ/580 kcal
Počet porcí. 6