2. května 2018
 | 
Foto: Shutterstock.com
Zajímáte se o zdravý životní styl a přemýšlíte o tom, co jíte?

Pak právě pro vás jsme připravili abecedu zdraví, sérii článků, kde vám postupně během následujících týdnů představíme zdraví a kráse prospěšné potraviny. Přihodíme i pár důvodů, proč zrovna je zařadit do svého jídelníčku, a samozřejmě pojedeme podle abecedy. Pokračujeme s abecedou zdraví a tentokrát přinášíme tipy od písmenka K. A protože zdravých věcí od K je opravdu hodně, připravili jsme hned dva díly. Začněme tedy tím, proč jíst kaki, kiwi a karambolu.

 

Kaki                                                                                                                                       

Kaki persimon, neboli pokrm bohů. Už jen kvůli tomu názvu byste ho měly rozhodně ochutnat. Ale nebojte, přihodíme vám ještě několik pádných důvodů navíc. Kaki se pyšní vysokým obsahem vitaminů A a C, a pokud ho zařadíte do svého jídelníčku pravidelně, posílí vaši imunitu. Kromě toho obsahuje i vlákninu, která napomáhá správnému pohybu střev, což je v kombinaci s téměř nulovým obsahem tuku perfektní kombinace pro vaši linii! Kaki se přisuzuje také schopnost předcházet známkám předčasného stárnutí, jako jsou třeba vrásky, a to díky vitamínu A, beta-karotenu a dalším antioxidantům. Bonusem je pak lahodná chuť.