30. října 2017
 | 
Foto: Baileys
Teprve nedávno se s námi rozloučilo babí léto a už tu máme Halloween. Tento původně irský svátek, který připadá na 31. října, značí hranici mezi světem strašidelných postav a smrtelníků.

V podvečer posledního říjnového dne začnou dle pověstí a báchorek vylézat vlkodlaci, skřítci i čarodějnice a stoly anglosaských rodin, připravujících se na zástupy koledníků, se zaplní lahodnými sladkostmi. Nenechte se zastrašit, připravte si s kamarádkami kouzelný večer za přítomnosti krémového likéru Baileys a originálních receptů a oslavte tento jedinečný svátek.

 

ČARODĚJNICKÉ KLOBOUČKY

Pokud patříte mezi milovníky křehkých dezertů, čarodějnické kloboučky si jistě zamilujete. Připravte si jednoduché sněhové pusinky a vychutnejte si tu správnou sváteční atmosféru. Dokonalé spojení hořké čokolády a jemného krému s kapkou likéru Baileys Original, ve kterém se snoubí čerstvá smetana s irskou whisky, ocení každý mlsný jazýček.

 

Ingredience:

4 vaječné bílky

100 g drcených pistácií

zelené potravinářské barvivo

300 g cukr moučka

50 g hořké čokolády

1 dcl krémového likéru Baileys Original

 

Postup:

  1. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a poté za stálého míchání přisypávejte po částech cukr. Směs decentně obarvěte zeleným potravinářským barvivem, které dodá pusinkám halloweenský nádech.
  2. Vymažte plech máslem a pomocí zdobícího sáčku vytvarujte sněhové pusinky. Nechte péct 15 minut při 100 – 150 °C.
  3. Mezitím nechte 1 dcl Baileys Original prohřát v hrnci. Smíchejte s čokoládou a pomocí metličky vytvořte hladkou směs.
  4. Spodek sněhových pusinek namočte do čokolády a ihned poté do drcených pistácií.
  5. Kloboučky vyskládejte na tác a servírujte k nim v oblé sklence krémový likér Baileys Original na ledu.