19. července 2018
 | 
Foto: Archiv
Nevíš, čím bys sis zpestřil letní piknik nebo pohodové posezení s přáteli na dece?

Svět se zbláznil, krekr na sladko?

V době, kdy frčí slaný karamel a sladkosti na „slano“ určitě oceníte super trendy zdravou AVO(NE)NUTELLU, tmavou pomazánku z avokáda, která se báječně doplní se slanými krekry a šťavnatou malinou, nebo jahodou!

Jak na to?

  • 1–2 balení krekrů – ideálně TUC original

AVO(NE)NUTELLA

  • 1 avokádo
  • 30 g holandského kakaa
  • 2-3 lžíce javorového sirupu
  • špetka soli
  • vanilkový lusk
  • možné přidat lžíci lískooříškového másla

Z avokáda vyndáme pecku, vnitřek dáme do mísy. Z vanilkového lusku odstraníme semínka, podélně rozřízneme a vyškrábneme, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Namažeme na krekry v jemných vlnkách, ozdobíme malinami a mátou.