15. června 2017
 | 
Foto: Marks & Spencer
Před námi je léto a s ním i doba plná čerstvého ovoce. Pojďme si tento nádherný čas pořádně vychutnat.

Dodejte tradiční siestě originální šmrnc a oblíbené ovocné koláče podávejte s ledovými čaji. Jako inspiraci vám přinášíme ověřené recepty, které se skvěle hodí pro horká slunečná odpoledne.

TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ S RICOTTOU

Ingredience
320 g listového těsta
1 vejce
1 polévkovou lžíci moučkového cukru
250 g ricotty
2 lžíce medu
325 g rozpůlených třešní, zbavených pecek
1 lžička čerstvého rozmarýnu, nakrájeného nadrobno

Postup
Předehřejte troubu na 180 °C.
Vytáhněte těsto a vykrojte kruh o průměru 26 cm.
Těsto vložte do kulaté formy, okraje by měly mírně přesahovat.
Vidličkou propíchejte korpus a na okrajích vytvořte pomocí vidličky lem.
Pečte 20 minut.
Po vytažení z trouby potřete rozšlehaným vejcem a pocukrujte 1 lžící moučkového cukru. Korpus dejte na 5 minut zpátky do trouby, dokud nebude těsto zlaté.
Vytáhněte plech z trouby a nechte těsto mírně vychladnout.
Rozmíchanou ricottou potřete těsto a pokapejte medem.
Ozdobte třešněmi a posypte rozmarýnem.
Posypte moučkovým cukrem a servírujte.