30. června 2017
 | 
Foto: instagram.com/talinegabrie
Jen vás musíme varovat, tohle je hříšně dobrý cheesecake!

INGREDIENCE

Nepečený korpus:
250 g cereálních kakaových BeBe sušenek
150 g másla
Náplň:
250 g lučiny
200 g moučkového cukru
1/2 citronu
300 ml smetany ke šlehání
15 g želatiny
200 ml vody na namočení želatiny
4 žloutky
150 g jahod
200 g zakysané smetany
1 balíček vanilkového cukru

Na ozdobu: 
Ovoce dle chuti
Oříšky
Jedlé

 

POSTUP

1. Sušenky dáme na pečicí papír a rozdrtíme je válečkem. Přesypeme je do misky, přidáme změklé máslo a vypracujeme pevnou hmotu. Natlačíme ji na dno i po stranách dortové formy a lžící uhladíme. Necháme v chladničce ztuhnout.

2. Lučinu smícháme s polovinou cukru, nastrouhanou citronovou kůrou a vymačkanou šťávou z půlky citronu. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a dvě třetiny vmícháme do ochucené lučiny.
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Žloutky vyšleháme na horké vodní lázni se zbylým cukrem do pěny.

3. Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Rozmixujeme je, dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Přidáme nabobtnalou želatinu bez vody. Necháme ji v jahodách rozpustit a odstavíme z ohně.
Do lučiny se šlehačkou vmícháme žloutkovou pěnu a pak jahody se želatinou. Vše dobře promícháme a rozetřeme do formy na nepečený korpus. Dáme do chladničky ztuhnout.

4. Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a zbylou šlehačkou. Rozetřeme ji na povrch ztuhlé jahodové náplně. Nakonec ozdobíme dle chuti. Klidně každý kousek jinak.

 

Inspirovala nás Taline Gabrielian a její kuchařka – HIPPIE LANE THE COOKBOOK.

ČTĚTE TAKÉ – MUSÍTE OCHUTNAT: Kokosové lívance s ovocem a FLOWER POWER: Jedlé květiny