26. května 2017
 | 
Foto: @talinegabriel
Používají je ti nejlepší kuchaři a instgramy slavných foodblogerů by se bez nich neobešly!

Levandule – sladká vůně, výborně se hodí k dezertům, zmrzlině, do limonád.

Růže – okvětní lístky se používají jako ozdoba sorbetů, dortů, nebo do salátů.

Fialky – Sladká chuť, jako byste jedli bonbon. Výborné jsou zkaramelizované s cukrem, krásně vypadají v kostkách ledu a ozdobit s nimi můžete prakticky vše.

Sedmikrásky – Ideální do salátů, používají se také místo žvýkaček.

Pampeliška – Sladká medová chuť, skvělé jsou pampeliškové limonády a zkuste si jí přihodit i do sladké rýže, to se zblázníte.

Orchidej – Jsou nádherné nejen na pohled, ale výborné i na chuť. Do sklenice šampaňského, jak dělané.

Měsíček – Všichni známe čaj, ale vyzkoušejte i do salátů, koláčů, rýže, nebo jogurtu.

Maceška – Báječná ozdoba na talíř, která dodá šmrnc každému jídlu.

Bezový květ – Bezová limonáda, to asi není nic nového, a znáte i smažený bezový květ? Takový zdravý veganský „řízek“.

Inspirovala nás Taline Gabrielian a její kuchařka – HIPPIE LANE THE COOKBOOK.

ČTĚTE TAKÉ – 5 druhů květin, kterými obdarujte svojí maminku