23. srpna 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Připravte si skvělé makronky doma ;-)

Ingredience:

Korpus:
120 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
80 g másla
1 žloutek

Makronky:
4 bílky (100 g)
100 g krupicového cukru
2 lžíce citronové šťávy
50 g mandlí
20 g moučkového cukru

Dohotovení:
50 g bílé čokolády
250 ml smetany ke šlehání
1 balíček vanilkového cukru
200 g malin
20 g pistácií

Postup:

1. Mouku prosijeme s moučkovým cukrem. Přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutek a zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet. Pak rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme kolečka o průměru 8 cm. Rozložíme je na plechy a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Po upečení necháme na kovové mřížce vychladnout.

2. Bílky vyšleháme s cukrem a citronovou šťávou na pevný sníh. Pak vmícháme jemně nastrouhané mandle a moučkový cukr. Hotovou hmotu dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plechy vyložené pečicím papírem nastříkáme kulaté placičky o průměru 8 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 120 °C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a necháme v teplé troubě dosušit, dokud trouba nevychladne.

3. Upečená kolečka z těsta potřeme rozpuštěnou čokoládou a slepíme s makronkou. Tu na povrchu také potřeme čokoládou. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a nastříkáme ji na povrch makronek. Ozdobíme malinami a doplníme ještě pusinkami šlehačky. Nakonec posypeme nasekanými pistáciemi.

Doba přípravy: 70 minut.
1 porce obsahuje. 1232 kJ/294 kcal
Počet porcí/kusů: 16