INGREDIENCE:
3 vejce
100 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
250 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
40 ml rostlinného oleje
150 g bílého jogurtu
čaj Matcha
tuk na formu
polohrubá mouka na formu
100 g višňového džemu
Náplň:
250 ml 33% smetany
250 g bílého jogurtu řeckého typu
60 g moučkového cukru
4 lžíce višňové šťávy
50 g tmavých čokoládových peciček
POSTUP:
1. Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do husté pěny. Vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, olej a nakonec jogurt. Těsto obarvíme zelenou barvou na světlejší odstín. Polovinu těsta rozetřeme do pekáčku vymazaného tukem a vysypaného polohrubou moukou do výšky 2 cm. Zbylé těsto přibarvíme na tmavší odstín a rozetřeme do druhého pekáčku. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Korpusy necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme.
2. Po vychladnutí vykrájíme z každého plátu 6 koleček o průměru skleniček (8 cm). Tmavé korpusy potřeme džemem a přiklopíme světlými. Dáme je na dno skleniček a na povrch rozetřeme lžičkou zbylý džem.
3. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Smícháme ji s jogurtem a cukrem. Krém ochutíme a obarvíme višňovou šťávou. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme krémem a nastříkáme do skleniček na korpusy. Cupcakes dozdobíme čokoládovými pecičkami.
Doba přípravy: 40 (bez pečení a chladnutí) minut
1 porce obsahuje 2661 kJ/636 kcal
Počet porcí/kusů 6